Beauty & Zo Persoonlijke verhalen

Vragen op vrijdag: waar let je op met het testen van producten?

14 december 2018
Waar let je op met testen - Desktop

Het is alweer een tijdje geleden dat ik vragen op vrijdag deed, maar deze vraag kreeg ik een tijdje geleden en vond ik toch wel erg leuk om op mijn blog te zetten. Hij is dus even weer terug! Waar let je op met testen van producten? 

Waar let je op met testen - Desktop

Toen ik net begon met bloggen wist ik ook niet zo goed waar ik op moest letten. Ik was zo enthousiast over producten en vond (en vind) het zo leuk om over dingen te schrijven dat ik soms maar een keertje probeerde voor ik aan een artikel begon. Ha. Dat veranderde al heel snel toen ik de creme van Clinique had geprobeerd, na drie dagen vond dat het goed was – en vervolgens na twee weken uitslag van het spul kreeg. Dat was het moment waarop ik besloot het wat grondiger aan te pakken.

Uitgebreid testen

Tegenwoordig doe ik het dus anders. Als ik een travel size product heb test ik vaak door tot het product helemaal op is. Gemiddeld doe ik er zo twee of drie weken mee, dus de kans dat er daarna nog een reactie op mijn huid verschijnt wordt kleiner. Soms heb ik die luxe niet omdat er alleen een kleine sample size in mijn beautybox zit, of omdat dingen voor eenmalig gebruik zijn zoals de sheet masks. Dan zet ik dat er duidelijk bij in mijn blog zodat jullie ook weten dat ik het maar een keertje geprobeerd heb. Wel zo eerlijk en zo kunnen jullie ook je eigen mening vormen. 

De meeste producten test ik dus minimaal twee weken en dat houd ik ook bij. Ik heb een notitieboekje waarin alle producten die ik test staan, met daarbij wanneer ik begonnen ben met testen en wanneer het product op was. Als ik het elke dag gebruik (of twee keer per dag) dan schrijf ik dat ook op. Bij producten die ik minder vaak gebruik, zoals maskers, shampoo of scrubs, turf ik vaak ook hoe veel keer ik het heb gebruikt. Zo kan ik jullie vertellen hoe lang iets ongeveer meegaat (zoals bij de Charcoal Sponge), ook als je het niet elke dag gebruikt. 

Vaste onderdelen

De laatste tijd probeer ik alle reviews ook op dezelfde manier te beschrijven. Ik vertel iets over het merk – die informatie haal ik van internet, meestal op de site van het merk zelf – en de filosofie achter het merk. 

Daarna vertel ik iets over het product: over de verpakking (en of ik die wel of niet mooi en handig vind), over de kleur en geur van het product en over hoe je het (volgens de beschrijving) zou moeten gebruiken. 

Die dingen bepaal ik vaak als ik een product voor de eerste keer ga gebruiken. Ik bekijk de verpakking, de vormgeving, de kleur en textuur van het product zelf en de geur. En al mijn bevindingen gaan dus ook weer in het notitieboekje. 

Het echte testen

Daarna begint het echte testen. Daarbij meld ik hoe ik het product heb gebruikt: netjes volgens de instructies of toch anders? Dat kan voor jullie ook handig zijn om te weten, vaak weet je zelf wel hoe vaak je iets gebruikt en of mijn test dus hetzelfde doet als jij zou doen. 

Waar let je op met testen - notitieboekje

Tijdens de hele testperiode houd ik aantekeningen bij. Merk ik een verandering? Dan noteer ik de datum en wat er verandert. Valt me bij de tweede keer iets op dat ik bij de eerste keer niet heb gemerkt? Dan schrijf ik dat ook op. Zo krijg ik dus een hele reeks aantekeningen over een product. 

De belangrijkste ervaringen zet ik vervolgens in mijn blog zodat jullie ook weten hoe een product bevalt als je het langere tijd gebruikt. 

De conclusie

En dat het belangrijkste – en ook het moeilijkste van de review (vind ik): de conclusie! Wat vind ik er eigenlijk van? Vaak denken we niet zo erg na over wat we op ons gezicht smeren: gewoon dat spul dat in de badkamer staat. 

In gedachten laat ik dan alles nog een keer voorbij komen en vraag ik me af of het ‘gewoon’ een goed product was of een heel goed of juist minder goed product. Zou ik het nog een keer kopen? Aan wie (of welk huidtype) zou ik het wel of niet aanraden? 

Heb ik alles opgeschreven, dan komt er weer een leuk moment: iets nieuws uitproberen en het hele gebeuren weer opnieuw doen! Ik houd van nieuwe dingen en ben altijd nieuwsgierig. Er is voor mij dus niks leukers dan een leeg product wegdoen en in mijn kast duiken naar een nieuw, onbekend en mooi product om te testen. Heerlijk! 

En waar letten jullie op als je iets nieuws probeert? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: