Reviews & Unboxings

Review: Foot Peeling Mask van Masque Me Up

26 oktober 2019

Ooit een voetenmasker geprobeerd? Nee? Ik ook niet. Tot ik deze vond in de Goodiebox van oktober. Foot Peeling Mask…

Twee zakjes die om je voeten moeten. En die dan beloven dat er met een paar dagen een peeling-effect ontstaat. Mijn eeltige zomervoeten kunnen dat nu wel weer gebruiken, dus kom maar op!

Over Masque Me Up

Masque Me Up ken ik van de sheetmasks voor je gezicht. Die heb ik dan ook al vaker getest, maar een voetenmasker is nieuw voor mij.

De website van Masque Me Up geeft eigenlijk geen informatie over het merk zelf, wie ze zijn en wat ze nu precies doen. Ook geen bedrijfsfilosofie dus… jammer, want ik wil altijd wel graag weten wie of wat er achter een product steekt.

Wel vind je op de website alle producten van het merk terug, en handige filmpjes over hoe je alles moet gebruiken.

Over de Foot Peeling Mask

In het zakje van de Foot Peeling Mask vind ik twee… ja, hoe zal ik het noemen? Voetenzakjes? Je kent ze vast van de handmaskers: daarbij krijg je twee soort van plastic handschoenen om aan te trekken. En bij de Foot Peeling Mask dus twee plastic ‘sokken’ om aan te trekken.

In die ‘sokken’ zit een vloeistof die dan in je huid kan trekken. Dat duurt een half uurtje volgens de verpakking, dus dat wordt een half uurtje relaxen met de voeten omhoog.

Daarna duurt het drie of vier dagen voordat je het ‘peeling effect’ kunt merken. Je moet dus wel geduld hebben voor deze behandeling.

Het gebruik

Okee… na het bestuderen van de instructies en de plastic ‘sokken’ heb ik het erop gewaagd. En aangezien het een paar dagen duurt voor het effect (volgens de verpakking) heb ik het per dag even opgeschreven.

Dag 1: het voetmasker
De sokken zitten met de bovenkant aan elkaar vast, je hebt dus een schaar nodig om ze even los te knippen. Daarna is het toch aan te raden om de sokken snel aan te trekken, want er zit best veel vloeistof in. Maar goed ook, want voeten zijn eigenlijk best grote dingen.

Met een plakkertje aan de bovenkant kun je ze een beetje dicht maken zodat niet alles eruit loopt als je zit. Maar als je je voeten op een krukje of poef (of zoals ik: op bed) legt, kan er wel een beetje vloeistof uit lopen. Leg er dus even een handdoek onder voor de rommel.

De Foot Peeling Mask ruikt trouwens wel lekker fris. Een beetje pepermunt-achtig. En het voelt ook een beetje pepermunt. Na een half uurtje mag je je voeten afspoelen en dan houd je fris ruikende voeten met een verkoelend gevoel over. Dat laatste had voor mij op deze herfstdag niet echt gehoeven (ik heb al zo veel last van koude voeten) maar in de zomer of met een paar warme sokken er omheen is het best fijn.

En nu maar afwachten!

Dag 2: wachten
’s Morgens na het douchen inspecteer ik mijn voeten. Ze lijken wel wat zachter aan te voelen dan normaal. Of is dat gewoon omdat ik denk dat ze zachter zouden moeten zijn na zo’n verwen-behandeling?

Nee, op bepaalde plekken voelt het toch echt wat zachter. Op de hielen nog niet, daar zit nog gewoon een boel eelt. Hoewel het wel een beetje los lijkt te laten.

Dag 3: volgens mij gebeurt er niets…
Op dag 3 inspecteer ik mijn voeten. Ze zien er net zo uit als altijd. Hmm… zou ik het me dan toch maar ingebeeld hebben gisteren? Er zitten wat losse velletjes aan, maar eigenlijk heb ik dat wel vaker. Ik begin toch een beetje te twijfelen. Zou ik het me dan toch ingebeeld hebben gisteren?

Dag 4: vergeten
Ik spring in de douche en ben eigenlijk helemaal vergeten om naar mijn voeten te kijken. Ze voelen hetzelfde als altijd. Na vier dagen zou ik toch wel iets gemerkt moeten hebben, toch?

Dag 5: kleine velletjes
Op dag 5 neem ik me voor om na het douchen echt even te kijken. En warempel: kleine losse velletjes. Die eelt op mijn hielen is nog steeds even eeltig, maar aan de randjes laat iets los. Het werkt!

Dit vind ik ervan

De Foot Peeling Mask van Masque Me Up zeker zorgt zeker voor een verwenmomentje voor je voeten (en dat hebben je trouwe stappers ook echt wel eens verdiend) maar verwacht er geen wonderen van. Voor de echte blote-voeten-lopers is dit geen vervanging van je eeltvijl of puimsteen. Maar wel een fijne onderhoudsbeurt en lekkere zachte, frisse voeten. Fijn!

2 Comments

 • Reply Adrienne 30 oktober 2019 at 11:15 pm

  Ik merkte bij de eerste paar dagen inderdaad ook dat ze wat zachter werden. Al waren mijn voeten op dag 4 al aan het vervellen! Voelde me net een slang zo haha. Nou moet ik zeggen dat ik niet al te veel eelt op mijn voeten heb (studentenvoeten?). Denk dat het voetenmasker meer bedoelt is dus voor voeten met een minder dikke eelt laag..

  • Reply Mim 30 oktober 2019 at 11:20 pm

   Uiteindelijk is het bij mij ook gaan vellen, maar duurde een dagje langer! Het was inderdaad wel een raar gezicht… ik heb er een foto van gemaakt maar toch maar niet geplaatst, want ieuw. Voeten. 😮

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: