Reviews & Unboxings

Review: Hyaluronic Acid Eye Mask van Blaq

11 februari 2019
Blaq Hyaluronic Acid Eye Mask

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit oogmasker in mijn Goodiebox vond: het Hyaluronic Acid Eye Mask van Blaq. Het wat…?! Hyaluronic. Oogmasker. Dat eerste snap ik ook niet. Maar als het goed is vermindert het dus wallen en zorgt het voor een frissere oogopslag. En dat snap ik dan weer wel!

Over Blaq

Blaq Hyaluronic Acid Eye Mask

Blaq klinkt een beetje als ‘zwart’ – en dat is de kleur van het oogmasker. Maar wat schuilt er nog meer achter dit Australische merk?

Het geheime wapen van Blaq is Activated Charcoal. En dat stoppen ze echt overal in. Zo heeft het merk een complete verzorgingslijn met een gezichtsmasker en oogmasker, een exfoliator en een bodyscrub, en is er daarnaast ook mondverzorging in de vorm van een Teeth Whitening Wand. En dat alles in het (jawel) zwart. Ziet er heel stoer uit.

Het geheime wapen van Blaq, de activated charcoal, doet zo’n beetje alls. Het trekt onzuiverheden uit de huid, houd de huid soepel, gehydrateerd en gezond, en geeft je tanden een mooie witte glans. Volgens Blaq dan. Daarnaast is het merk 100% cruelty free – het eindproduct, maar ook de componenten worden niet op dieren getest. Goed bezig!

Over de Hyaluronic Acid Eye Mask

Het oogmasker dat ik kreeg kun je kopen in een verpakking van vijf stuks. Ik had er maar eentje, dus heb ook maar een keertje kunnen testen.

Het oogmasker zit in een plastic verpakking, waarbij beide oogpads netjes in hun eigen kommetje rondzwemmen. Ik was er dan ook niet op bedacht dat die oogpads heel glibberig zouden zijn! Bij het openmaken glibberde er eentje uit de verpakking de wasbak in. Gelukkig zit er ook genoeg vloeistof in de verpakking zodat ik hem nog even terug kon leggen om te laten weken.

Verder zat er bij de losse verpakking geen gebruiksaanwijzing, dus was het voor mij even googlen naar hoe dit werkt. Je legt ze dus onder je ogen, en vervolgens laat je het 20 minuten intrekken. Dan eraf halen en voila! Frisse blik! Hoop ik.

Activated charcoal will pretty much solve all of your problems – Got acne? Activated charcoal. Discoloured teeth? Activated charcoal. Dry skin? Activated charcoal. Boyfriend dumped you? Activated charcoal.

Blaq.co

Het gebruik

Okee, ik heb dus nog nooit een oogmasker gebruikt, dus het was even wennen. De zwarte fliebertjes zijn dus ontzettend glibberig en moet je even uit de vloeistof hengelen voor je aan de slag kunt. Ik kreeg ze wel gemakkelijk onder mijn ogen geplakt, maar vroeg me wel af hoe dit wallen gaat verminderen als je het ONDER je wallen moet plakken, op een respectabele afstand van je ogen.

Anyway, door de vloeistof voelt het wel aangenaam en verkoelend aan op de huid. Zeker als je een slechte nacht hebt gehad wel erg fijn… maar de twintig minuten wachten duurden wel erg lang! Niet alleen is dat twee keer zo lang als het gemiddelde gezichtsmasker, maar de geur was ook niet echt prettig. Het mijne rook ontzettend naar iets van plastic of verf of zo. Ik dacht eerst dat er ergens in huis iets mis ging maar nee, dat kwam dus echt van die oogmaskertjes af. Ik werd er zelfs een beetje draaierig van.

Het afhalen van de oogmaskers ging wel gemakkelijk. Ze zijn nog steeds slap en glibberig, maar de vloeistof laat weinig achter op je huid. Dus ook geen plakkerige laagjes! De huid onder mijn ogen voelde wel ietsje samengetrokken. Een beetje trekkerig maar niet echt heel droog.

Het grote nadeel vond ik wel dat na afloop dus alles naar plastic rook. Ik heb dus daarna mijn handen en mijn gezicht nog uitgebreid gewassen met iets dat wat lekkerder rook.

Caudalie Deep Cleansing Exfoliator

Product: Deep Cleansing Exfoliator
Merk: Caudalie
Kopen: Look Fantastic
Kosten: €23,45 (75 ml)

Dit vind ik ervan

Tja… wat moet ik hier nu van vinden? Het enige dat ik er fijn aan vond was het gevoel op de huid: lekker koel en verfrissend. Verder vond ik het nogal een gedoe om het spul uit de verpakking te krijgen en was vooral de geur voor mij echt een afknapper.

Het resultaat…. vind ik ook niet echt zichtbaar. Maar ik vraag me ook af wat ik dan had verwacht, aangezien je die dingen dus een paar centimeter onder je ogen moet plakken. Dus nee, wat mij betreft geen blijvertje. Ik geef de voorkeur aan een goede oogcreme en misschien een ijsblokje of een komkommerschijfje op zijn tijd.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: