Reviews & Unboxings

Review: Like a Virgin Hair Mask van Coco & Eve

9 januari 2019
Coco & Eve Hair Mask

Als je je beautyzaken ook via Social Media volgt, is de reclame voor de Like a Virgin Hair Mask van Coco & Eve je vast al een keer opgevallen. Bij mij heeft ‘ie in ieder geval de tijdlijn flink gespamd!

En zoals wel vaker gebeurd met dingen die mijn tijdlijn spammen werd ik uiteindelijk toch nieuwsgierig genoeg om dit spulletje eens uit te proberen…

Over Coco & Eve

Coco & Eve - Pakketje

Op de website van Coco & Eve vind je allemaal lyrische reviews over het Hair Mask. Het zou je superzacht haar geven, beschadigd haar weer oppeppen en zorgen voor een volle, glanzende bos op je hoofd.

Maar wie zijn Coco & Eve eigenlijk? Dat verhaalt begint op het tropische Bali – een plekje waar ook ik jaren geleden mijn hart aan verloor. De twee belangrijkste ingrediënten uit het Hair Mask komen hier vandaan: kokosnoot en vijg. Verder is de missie eenvoudig: Bali is geweldig, maar zon, zee en strand beschadigen wel je haar. Dus: Bali (of andere potentiele haarbeschadigingen) heeft nu een eigen haarmasker, met lokaal geproduceerde kokosolie en vrij van parabenen en andere narigheid.

Over de Like a Virgin Hair Mask

Het duurde even voordat het pakketje hier was, maar wat zag dat er vrolijk uit! Ik kreeg er meteen een blij vakantiegevoel van!

Coco & Eve - Pakketje

Het haarmasker komt in een grote pot, en in mijn geval (dat kan per aanbieding verschillen) ook met een lief klein borsteltje en een soort puntmuts voor om mijn haar. Superleuk en compleet setje!

Natuurlijk heb ik ook meteen even de pot opengemaakt en gesnuffeld. Ik heb in het verleden wel kokoswax gebruikt en dat spul rook echt ontzettend naar kokos… maar deze valt mee! Naast kokos ruikt het ook wel fris en fruitig, en dus niet zo sterk en indringend. Eigenlijk een lekker tropisch geurtje!

With sandy toes and beachy Bali hair came our inspiration for a hair masque which would rescue and repair our unruly, parched and damaged locks.

cocoandeve.com

Het gebruik

Volgens de verpakking moet je het spul eens per week in een royale hoeveelheid in je haar smeren en minimaal tien minuten in laten trekken. Wil je echt een goede boost, dan kun je het ook gewoon de hele nacht laten zitten!

Omdat ik het spul niet op mijn kussen hoef en ook niet lekker slaap met een handdoek op mijn hoofd, heb ik voor de eerste optie gekozen. Daarbij heb ik niet heel strak aan de tien minuten vastgehouden. Als je het ook de hele nacht in kunt laten gebeurt er vast niks ergs als die tien minuten ietsje langer worden, toch?

Coco & Eve Like a Virgin Hair Mask

Ik heb mijn haar vooraf gewassen en vervolgens het spulletje op handdoekdroog haar aangebracht. Vervolgens heb ik het doorgekamd met het bijgeleverde borsteltje en de puntmuts op mijn hoofd gezet – handig ding trouwens! Je kunt je lange haar er gemakkelijk in kwijt en met een klein elastieken lusje trek je de boel over je hoofd heen naar een knoopje aan de voorkant. Alles lekker aan de kant, kun je er ook nog een maskertje bij op je gezicht doen.

Al tijdens het uitspoelen voelt mijn haar heel zacht aan – alsof ik er een enorme hoop conditioner in heb gedaan. En ook daarna blijft het zacht en kan ik het gemakkelijk uitkammen.

Na het opdrogen voelt mijn haar inderdaad heel zacht en luchtig – en het ruikt nog een beetje tropisch ook! Gelukkig heeft het Hair Mask niet dezelfde uitwerking als een conditioner: mijn haar wordt er niet sneller vet van dan wanneer ik het gewoon zou wassen met alleen shampoo.

Het enige (kleine) nadeel wat ik aan dit Hair Mask kan ontdekken is dat hij mijn haar een klein beetje lijkt te verzwaren, waardoor het wat langer en sluiker om mijn gezicht heen valt. Maar daar is met een borstel en wat hairspray gemakkelijk wat aan te doen.

Coco & Eve Hair Mask
Product: Like a Virgin Hair Mask
Merk: Coco & Eve
Kopen: Cocoandeve.com
Kosten: € 39,90

Dit vind ik ervan

Tja, ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik verwacht had. Meestal is bij hypes maar de helft van wat je leest waar (denk ik dan) maar in dit geval sluit ik me aan bij de hopen enthousiaste fans!

Dit spulletje is echt superfijn voor je haar. Mijn eigen haar is gebleekt aan de onderkant en was dus een beetje droog en breekbaar, maar dat lost dit Hair Mask van Coco & Eve prima op! En het ruikt ook nog eens erg lekker. Niet te veel naar kokos maar wel fris en tropisch.

Worth the hype? Yes, wat mij betreft wel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: