Reviews & Unboxings

Review: Moroccan Rose Facial Oil van Dr. Botanicals

30 augustus 2018
Dr Botanicals Moroccan Rose Superfood Facial Oil
Dr Botanicals Moroccan Rose Superfood Facial Oil

Van Dr. Botanicals ontving ik deze mooie Moroccan Rose Facial Oil in mijn Goodiebox. Een gezichtsolie had ik nog niet eerder geprobeerd. Kan dat je dag- of nachtcreme gewoon vervangen? Ik heb echt geen idee en ga op onderzoek uit.

Gezichtsolie is een vochtinbrengende olie die snel in de huid trekt. Je kunt hem gebruiken als vervanger voor je dag- of nachtcreme, maar je kunt ook een paar druppels olie mengen met je creme voor extra verzorging. Ik schreef er dit artikel over.

Over Dr. Botanicals

Dr. Botanicals ken ik nog van de fijne zeep die dit voorjaar in mijn Look Fantastic Box zat. Ik vond hem heerlijk en ben dan ook erg blij met weer een mooi product van dit merk! Dr. Botanicals komt uit Londen en heeft een groot ideaal: vegan huidverzorging met alleen maar pure, natuurlijke ingrediënten. Niets chemisch, niets dierlijks, alleen maar plantaardige, natuurlijke spullen. Er wordt dan ook veel onderzoek gedaan naar nieuwe ingrediënten. Een mooi, natuurlijk, vegan-friendly en cruelty free product dus.

We love our products. Whether its the Moroccan Rose or the Pomegranate Superfood Overnight Facial Mask – they are all our babies. 

Dr. Botanicals
Morroccan Rose Facial Oil

Dat Dr. Botanicals van natuurlijk houdt zie je al meteen aan de verpakking. De Moroccan Rose Facial Oil komt in een bruin, kartonnen doosje. In het doosje vind je een glazen flesje met een pipetje. De olie heeft een zachtroze kleur en ruikt helemaal niet zo sterk als ik had verwacht! Zelf heb ik wel eens rozenolie gekocht op een reis door Marokko en die was ook zalig, maar rook heel sterk naar rozen. Deze heeft een heel vriendelijk geurtje. Je ruikt de rozen wel, maar niet zo sterk.

Dr Botanicals Moroccan Rose Superfood Facial Oil
Merk: Dr. Botanicals
Product: Moroccan Rose Superfood Facial Oil
Kopen: Dr. Botanicals Website
Kosten: €44,00 (30 ml)
Het gebruik

Ik moet toegeven, het was even puzzelen naar hoe je dit spul moet gebruiken. Het pipetje zorgt er in ieder geval voor dat het geen geklieder wordt en je een kleine hoeveelheid tegelijk kunt gebruiken. Volgens de verpakking heb je slechts drie druppels van de Moroccan Rose Facial Oil nodig. Dat is even puzzelen en ik heb de olie dan ook op allerlei manieren uitgeprobeerd. Allereerst direct op de huid, in plaats van een dag- of nachtcrème. Dat werkte niet met drie druppels: mijn huid neemt ze zo snel op dat ik er eerder zes nodig heb.

Na enig zoeken vind ik een tip die vertelt dat je je vingers een beetje nat moet maken zodat je de olie goed kunt verdelen. Dat werkt inderdaad voor het aanbrengen van de olie een stuk beter en ik red het met drie druppels. Het nadeel is alleen wel dat ik nu een soort waterig laagje op mijn gezicht heb wat zorgt voor een glimmende huid en een beetje plakkerig, zweterig gevoel. Ik vind het niet zo prettig.

Tenslotte probeer ik om de olie na een dag- of nachtcrème als soort van afsluitend laagje aan te brengen. Dit lijkt nog de beste oplossing te zijn. Mijn huid voelt goed gehydrateerd aan en de olie voelt niet plakkerig of zweterig. Helaas vindt mijn huid er na drie weken gebruik ook iets van: ik krijg last van kleine irritaties en wat pukkeltjes.

Dit vind ik ervan
Dr Botanicals Moroccan Rose Superfood Facial Oil Banner

Ik wil de Moroccan Rose Facial Oil zo graag leuk vinden dat ik hem op allerlei manieren het uitgeprobeerd. Ook onder de gebruiksters van de Goodiebox hoor ik heel veel positieve geluiden over deze olie. Blijkbaar is hij heel geschikt als je een heel gevoelige huid hebt die verder niet goed tegen cosmetica kan. Helaas gaat het laatste beetje olie bij mij niet op. Mijn huid wordt er onzuiver van en het gevoel van de olie is ook niet echt iets voor mij. Zo jammer, want ik vindt hem echt heerlijk ruiken en ik houd van producten die met natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt, lief zijn voor de planeet en ook nog eens vegan-proof.

Ik denk dat mensen met een gevoelige huid hiermee meer geholpen zijn, en dat dit wellicht ook een mooie aanvulling op de dagelijkse routine kan zijn als je een droge huid hebt. Het is in ieder geval een heerlijk ruikend spulletje dat heel snel in de huid trekt en zeker niet vettig aanvoelt.

5 Comments

 • Reply Unboxing: de Look Fantastic Box van December - Huid en Haar 7 december 2018 at 6:30 am

  […] Superfood Brightening Eye Serum van Dr. Botanicals – Dr. Botanicals ken ik al van de Moroccan Rose Facial Oil en de Poppy Seed Soap. Het zeepje was heerlijk, de facial oil viel mij wat tegen, en ik ben dus ook […]

 • Reply Unboxing: the December Look Fantastic Box - Huid en Haar 7 december 2018 at 7:01 am

  […] – Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum: I already know Dr. Botanicals from the Moroccan Rose Facial Oil and the Poppy Seed Soap. I loved the soap, but was a little disappointed with the facial oil, so I […]

 • Reply Review: Carrot Broccoli Chia Face Serum by You & Oil - Huid en Haar 20 februari 2019 at 6:37 am

  […] oily) skin even more oily? Or perhaps oil based serums just don’t work for me, like with the Moroccan Rose oil I […]

 • Reply Review: Carrot Broccoli Chia Face Serum van You & Oil - Huid en Haar 20 februari 2019 at 6:42 am

  […] vettige) huid hier niet nog vetter van? Of misschien werkt het ook niet, zoals mijn ervaring met de Moroccan Rose Oil van Dr. […]

 • Reply Unboxing: de dromerige Goodiebox van Oktober - Huid en Haar 19 oktober 2019 at 3:24 pm

  […] Sleeping Mask van Dr. Botanicals – Tja, Dr. Botanicals… ik kreeg al eerder een huidolie en een olie voor rondom de ogen van dit merk, en ik was niet echt enthousiast. Deze keer geen olie, […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: