Reviews & Unboxings

Review: Mudmasky Morning Boost Mask

16 februari 2019
Mudmasky Morning Boost Mask

De laatste tijd is het hier druk, druk, druk. Mijn lief werkt in wisselende diensten (de ene keer om 4 uur ’s morgens op, de andere keer op 12 uur ’s nachts pas thuis) en ik heb een opdracht in het midden van het land, wat een dikke twee uur reizen is vanuit de Achterhoek. Tijd knelt aan alle kanten….enter Mudmasky Morning Boost Mask!

Op dit moment is het gewoon te druk en heb ik geen tijd om uitgebreid te maskeren, dingen uit te proberen of te onderzoeken. Het is gewoon even overleven. Ik merkte wel dat mijn huid daar slechter van werd: minder zacht en glad, en meer pukkeltjes en onzuiverheden. Toen schoot het me te binnen: heb ik niet nog iets uit de Goodiebox Prep ’n Go -editie liggen? En jawel, daar was ‘ie: de Mudmasky Morning Boost Mask. Made in Holland. Yes!

Over Mudmasky

Mudmasky Morning Boost Mask

Het verhaal van Mudmasky is goed: het begon allemaal met twee mensen die elkaar tegenkwamen in een vliegtuig. Een Zwitserse huidspecialist en een Nederlandse ondernemer. Ze raakten aan de praat over huidverzorging en waarom zo veel producten chemische bestanddelen gebruiken. Het gaat om het geld, zei de een. Maar is het dan niet mogelijk om een heel natuurlijk product te maken? – vroeg de ander zich af. En zo ontstond Mudmasky. Een simpel, ph-neutraal, compleet natuurlijk gezichtsmasker. Zonder te beknibbelen op de centen. Zonder chemische toevoegingen. En zonder spetterende marketing-termen als ‘baanbrekend’, ‘de nieuwste technologie’ en ‘geheime ingrediënten’.

Nee, ze zijn dus niet goedkoop. Maar wel goed. Zo goed zelfs, dat ze hun producten gratis over de hele wereld versturen – EN een niet goed, geld terug – garantie durven te geven. En dus eigenwijs genoeg om datgene wat niemand wilde doen (want te duur) dan maar zelf te doen.

Over de Morning Boost Mask

Ik was blij verrast met dit cadeautje in mijn Goodiebox. Made in Holland! Dat zie je niet vaak, en zeker niet in een van oorsprong Deense beautybox. En nu, in alle drukte, is dit mijn lifesaver. Hoop ik.

Als je de tube openmaakt komt er een donkerbruin spulletje uit dat nogal zoetig ruikt. Mij deed het aan chocola denken… en wat is er beter dan chocola in de ochtend? En dan van het type dat je op je gezicht smeert, zodat je er ook nog eens niet dik van wordt? Ik word er blij van. (Okee, ik keek achteraf op de site en blijkbaar zit er koffie in… ook goed in de morgen!)

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: was je handen (niet je gezicht) en breng het spulletje aan. Ga je tanden poetsen en poets daarna het spul weer van je gezicht. Voila! Schoon gezicht en frisse blik!

We don’t sell you hope in a plastic tube. Your MUDMASKY® Face Mask helps your skin adapt the right pH-value. An important first step to a healthy pH-Balanced skin. Easy.

mudmasky.com

Het gebruik

Okee, het klinkt simpel genoeg, maar hoe is het echt? Eerlijk is eerlijk, het klinkt toch een beetje te mooi om waar te zijn: alle effecten van een masker in een minuutje (of twee, als je net als ik een uitgebreide tandenpoetser bent)?

Nou, van mijn kritische houding is inmiddels weinig meer over. Wat een fijn spulletje is dit! Ik smeerde de zoete bruine chocola Morning Boost Mask op mijn gezicht en… moest nog best wel snel doorsmeren! Doordat het spul in een minuut zijn werk moet doen droogt het ook vlug. Je moet dus zelf ook een beetje doorwerken!

Op het gezicht ziet het er een stuk minder donkerbruin uit, eerder een beetje transparant. Ik poetste mijn tanden intussen en dus had het masker iets meer dan een minuut (eerder twee of drie) de tijd om in te trekken. Het wordt niet helemaal droog en hard, maar wel een beetje plakkerig. Dat geeft niet, met een washandje poets je het er zo weer af.

En daar kwam tijdens het afwassen het ‘Morning Boost’ effect tevoorschijn: ik denk dat er een beetje munt of iets dergelijks verstopt zit in dit masker, want mijn gezicht voelde heerlijk fris en een beetje tintelig aan. Tintelfris, noemen we dat hier in huis. Wat tandpasta (of mondwater) doet in je mond, doet dit op je huid: een tintelig en schoon gevoel achterlaten. Extra bonus: mijn huid voelde helemaal niet droog of trekkerig aan na dit supersnelle masker. Dus geen extra olie nodig, gewoon je dagelijkse verzorging erover en klaar.

Mudmasky Morning Boost Mask

Product: Morning Boost Mask
Merk: Mudmasky
Kopen: mudmasky.com
Cost: €69,00 (60 ml)

Dit vind ik ervan

Ik heb de Mudmasky Morning Boost Mask eerst een paar keer moeten gebruiken voordat bij mij de knop omging. De eerste keer merkte ik weinig en vroeg ik me af of het inderdaad niet te mooi was om waar te zijn. Maar na een paar keer had ik het door, en het werkte!

Geen droge of trekkerige huid door iets te agressieve spullen, wel een lekker fris gevoel. Nee, ze zijn niet goedkoop, maar dit spulletje doet dus wel echt wat het belooft: met natuurlijk ingrediënten een heel fijn en goed werkend product neerzetten. Mocht je het je kunnen veroorloven, dan is dit spul het geld zeker wel waard!

1 Comment

  • Reply Unboxing: Bluxbox Winterboost! - Huid en Haar 10 februari 2020 at 1:26 pm

    […] Vitamin Serum van Mudmasky – Met dit merk heb ik goede ervaringen, dankzij de Morning Boost Mask die ik van Goodiebox kreeg. Ik ben dan ook weer heel benieuwd naar dit product, dat je niet alleen […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: