Verzorging

Review: Sebiaclear Cleanser van SVR Laboratoires

14 juli 2018

Sebiaclear CleanserHet eerste product uit de Look Fantastic Box van juli dat ik uitprobeer is deze Sebiaclear cleanser van SVR Laboratoires. Met een kleine sampleverpakking van slechts 10 ml is het wat lastig om uitgebreid te testen. Daarom heb ik deze kleine verpakking in mijn weekendtas gestopt en hem afgelopen weekend getest. 

Ik ben namelijk niet thuis geweest dit weekend, maar had een bruiloft op een prachtige locatie in de duinen bij Schoorl. Een flink eind rijden, maar dan heb je ook wat! Wel was het vanwege de droogte en het zand nog eens extra stoffig buiten en dat heeft ook gevolgen voor je huid. Een goede cleanser is dus wel nodig!

 

Het merk

SVR Laboratoires is een Frans merk dat zich speciaal richt op huidverzorging die effectief is, maar zonder de huid tekort te doen. Het is dan ook opgericht door een echtpaar van twee dermatologen die een speciaal laboratorium wilden oprichten om hier onderzoek naar te doen en zo de beste huidverzorging aan te bieden. Het familiebedrijf ging over op zoon en nog later op de kleinzoon van het echtpaar, die er een wereldmerk van maakten dat ook nu nog door dermatologen wordt aangeraden, zelfs voor de meest gevoelige huid.

 

Het product

De Sebiaclear cleanser is gemaakt voor de vette, maar gevoelige huid. Hij is geschikt voor zowel het gezicht als de rest van het lichaam… dat laatste heb ik niet geprobeerd, aangezien het een kleine sample is. Het spulletje wat uit de tube komt is transparant en heeft een hele lichte geur – wel lekker fris. Je brengt hem aan op een vochtige huid, even inmasseren en afspoelen. Eigenlijk zoals alle cleansers dus.

 

Het gebruik

De Sebiaclear cleanser gebruik je zoals eigenlijk alle cleansers, en dus is hij lekker makkelijk in het gebruik. Wel schuimt hij wat minder dan je misschien verwacht. Wanneer de huid niet helemaal nat is (ik maakte mijn gezicht nat met een washandje waardoor er al een paar plekjes te droog waren) schuimt hij helemaal niet. Deze kun je dus het beste onder de douche gebruiken, of je gezicht goed nat maken in de wasbak. Het afspoelen gaat ook prima, er blijven geen restjes plakken. Mijn gezicht voelde na het reinigen in ieder geval lekker fris. Wat ik een aangename verrassing vond is dat ik er ook geen droge huid aan overhield! Ik had dus een stuk minder moisturizer nodig, en dat is wel zo prettig.

 

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar vind ik de Sebiaclear cleanser heel prettig in gebruik. Hij ruikt lekker fris maar niet te sterk, en ik heb het gevoel dat hij de huid schoonmaakt zonder de natuurlijke bescherming aan te tasten. Daardoor heb je minder last van een droge huid na het wassen en heb je dus ook minder extra vocht van buitenaf nodig. Dat scheelt weer met de dagcreme! Het enige dat jammer is, is dat er zo’n heel kleine tube in de box zat. Daardoor kan ik niet lang van deze cleanser genieten en kan ik jullie ook geen indruk kan geven van hoe hij over een langere periode werkt. Misschien dat ik hem nog een keer in full size koop om dat uit te proberen.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: