Make-up Verzorging

Waarom je altijd je makeup moet verwijderen voor het slapengaan

2 september 2018


Pukkeltje-2We weten het allemaal en toch doen we het ook allemaal wel eens: slapen met make-up op. En dan wakker worden met je foundation op je kussen en je mascara op je wangen. Eigenlijk zouden we het echt, echt, echt nooit meer moeten doen. En wel hierom. 

Je kent het vast wel: feestje gehad, veel te laat en veel te gezellig geworden, en midden in de nacht stommel je doodmoe en een beetje tipsy je huis binnen. Je schopt je hakken uit, wankelt de trap op en hebt nog net genoeg energie om je kleren uit te trekken en je bed in te kruipen. Zonder je make-up eraf te halen.

Je huid herstelt zich ’s nachts

Overdag draag je je make-up, maar daar bovenop hoopt zich wel wat vuil op. Dat kan stof zijn, maar ook bacteriën, pollen, viezigheidjes in de lucht en meer rommel. Wanneer je je make-up er niet afhaalt, kan je huid zich ’s nachts niet goed herstellen. Door de laag makeup wordt het voor je huid lastiger om te ademen, en wat het wel kan ‘inademen’ zit vaak vol met viezigheid! Het kan dus zijn dat je huid wat meer geïrriteerd raakt door het slapen met make-up op.

 

PukkeltjeGrotere kans op pukkeltjes

Doordat je make-up nog op je huid zit, wordt het lastiger voor de huid om te ‘ademen’. Je poriën zijn immers bedekt onder een laagje make-up, met daar bovenop een laagje vuiligheid van de dag. Komt dit in de poriën terecht, dan is de kans groot dat dit gaat ontsteken, met een pukkeltje (of meer!) als gevolg. Jakkes!

 

Ook oogmake-up goed schoonmaken!

Denk je nu: ja, maar dit geldt alleen als je je hele gezicht opmaakt… ik draag alleen een beetje mascara (wel of niet met een beetje oogschaduw). Klopt, het pukkeltjesverhaal gaat voornamelijk over gezichtsmake-up. Alleen een beetje mascara lijkt zo onschuldig, maar dat valt tegen.

’s Nachts knipper je namelijk niet met je ogen, want die zitten dicht. Kleine deeltjes oogschaduw of mascara die in je ogen terecht komen kunnen dus niet weg. Daardoor kun je de volgende dag rode, geïrriteerde ogen hebben en kunnen je ogen wat dikker worden dan normaal. Verder kan mascara de haarzakjes van je wimpers verstoppen, waardoor die kunnen gaan ontsteken. En dat is best pijnlijk! Tenslotte worden je wimpers zelf nogal hard van al die mascara, waardoor ze sneller kunnen afbreken.

 

Je kussen wordt er vies van

Ook als je gaat slapen met een klein beetje make-up op komt er iets van op je kussen terecht. En die gooi je niet elke dag in de was. De kans is dus groot dat je de volgende nacht ook weer op datzelfde kussen slaapt. En de nacht erna…

Als je dus ‘een keertje’ je make-up laat zitten heb je daar niet een nachtje, maar meerdere nachten de gevolgen van. En kan de viezigheid van je oogmake-up dus ook op je wangen terecht komen. En alsnog pukkeltjes veroorzaken…

 

Het advies: Maak je gezicht schoon!

Je raadt het al: je make-up verwijderen is geen luxe, maar echt een noodzaak als je een gezonde, mooie huid wilt houden. Ook als je helemaal geen make-up draagt komt er gedurende de dag allerlei vuil op je gezicht te zitten dat je porien kan verstoppen, pukkeltjes en irritaties kan veroorzaken en op je kussen terecht komt tijdens het slapen.

Hoe moe je ook bent, neem ten minste even een wattenschijfje met wat reiniger in de hand en poets je snuit. Is ook niet optimaal, maar in ieder geval beter dan zo maar in bed ploffen! En voor de gewone dagen: verwijder je make-up en reinig je gezicht met een zachte cleanser zodat je fris je bed in duikt.

Weltrusten!

 

2 Comments

 • Reply Sweet& nice things 2 september 2018 at 5:48 pm

  Goed artikel! Ik vergeet net als de meeste wel eens mijn gezicht te reinigen en dan krijg ik last van pukkeltjes. Ik ga beter op letten.

  • Reply Mim 2 september 2018 at 5:52 pm

   Haha, ik maak me er ook nog wel eens schuldig aan hoor! Maar het voelt eigenlijk ook wel zo fris om schoon je bed in te duiken. 😉

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: